Nelgwia

Kuva:  ©Zuzana Buráňová, www.zuzule.com

Nimi: Nelgwia, "Nelia"

Rotu: Welsh A

Syntymäaika, ikä: 13.1.2017, 1-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)

Sukupuoli: Tamma

Säkäkorkeus, väri: kasvaa n. 105cm, musta

Rekisterinro: rekisteröidään

Hoitaja: Etsitään...

Omistaja: Layda VRL-14488

Painotus: Valjakkoajo

Koulutustaso: Koulutettavana, tulee olemaan HeC, re. 40cm, valjakko; vaativa


Nelia tuli Fabellaan suoraan kasvattajaltaan Iso-Britanniasta. Halusin kivoja, valjakkopainotteisia tuontiponeja, nimenomaan welsh A-poneja, joten mukaani lähtikin sitten 6 ponivarsaa, joista yksi oli tämä suloinen Nelia. Tamma vakuutti minut kiltillä, mutta silti kipinöivällä luonteellaan, ja matkasikin kavereidensa kanssa tänne Suomeen. Nelia kotiutui hitaammin kuin muut, mutta on paljastunut mukavaksi ja potentiaaliseksi varsaksi.

Nelia on hyvin kiltti, alistuva tamma. Se ei koskaan äksyile tai tee pahaa muutenkaan, mutta on silti mukavan reipas ja energinen tarvittaessa. Tammalta löytyy paljon potentiaalia valjakkoajoon, ja se on muutenkin hyvin oppivainen tyttö kunhan siihen vain tutustuu.

Hoidettaessa Nelia on rauhallinen, eikä sillä ole minnekkään kiire. Usein se nukahtaakin kesken kaiken jos hoitamiseen menee tavallista enemmän aikaa. Kavioiden putsaus on todella helppoa, tyttö usein nostaa kavionsa jo ennen kuin kukaan on vielä edes pyytänyt.

Taluttaessa Nelia kulkee kiltisti taluttajansa perässä, eikä säntäile minne sattuu. Se saattaa välillä hörähtää muille hevosille, mutta jatkaa silti kiltisti matkaansa ihmisen vierellä.

Muiden hevosten seurassa Nelia on alistuvainen, ja saattaa usein jäädä jopa alimpaan arvoon laumassa. Siksi sen seuralaiset täytyykin valita tarkasti.


Suku: tuontisukuinen

Sukutaulu tulossa


Jälkeläiset:

Ei vielä jälkeläisiä


Päiväkirja:

07.02.2017, kirjoittanut omistaja (Layda)

Nelgwia on osoittautunut vajaa kuukauden aikana oikein mukavaksi tytöksi. Se on ollut oikein oppivainen ja ystävällinen, ja tulee toimeen kaikkien hevosten kanssa! Tosin, se alistuu välillä liikaakin ja tämä on välillä johtanut siihen, ettei tyttö saa yhtään ruokaa.


Kilpailut:

Ei vielä kisattu, tavoitteena 40 sijoitusta valjakkoajossa sekä VVJL