Nelgwia

Kuva:  ©Zuzana Buráňová, www.zuzule.com


Nimi: Nelgwia, "Nelia"

Rotu: Welsh A

Syntymäaika, ikä: 13.1.2017, 1-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)

Sukupuoli: Tamma

Säkäkorkeus, väri: kasvaa n. 112cm, musta

Rekisterinro: ei rekisterissä

Omistaja: Layda VRL-14488

Painotus: Valjakkoajo

Koulutustaso: Koulutettavana, tulee olemaan valjakko; noviisi


Nelia on hyvin kiltti, alistuva tamma. Se ei koskaan äksyile tai tee pahaa muutenkaan, mutta on silti mukavan reipas ja energinen tarvittaessa. Tammalta löytyy paljon potentiaalia valjakkoajoon, ja se on muutenkin hyvin oppivainen tyttö kunhan siihen vain tutustuu.

Hoidettaessa Nelia on rauhallinen, eikä sillä ole minnekkään kiire. Usein se nukahtaakin kesken kaiken jos hoitamiseen menee tavallista enemmän aikaa. Kavioiden putsaus on todella helppoa, tyttö usein nostaa kavionsa jo ennen kuin kukaan on vielä edes pyytänyt. Varustaessa nätisti, pienempiä heppatyttöjä ja -poikia voi juksata nostamalla päänsä ylös suitsiessa.

Taluttaessa Nelia kulkee kiltisti taluttajansa perässä, eikä säntäile tai säiky turhia. Se jäisi mielellään juttelemaan muille hevosille, mutta jatkaa lopulta kiltisti matkaansa ihmisen vierellä. Kesäisin ahneus vie satunnaisesti voiton, ja taluttajan huomion herpaantuessa siirtyy välittömästi syömään.

Muiden hevosten seurassa Nelia on alistuvainen, ja saattaa usein jäädä jopa alimpaan arvoon laumassa. Siksi sen seuralaiset täytyykin valita tarkasti, ja viihtyykin paremmin yhden tai kahden tarhakaverin kanssa kuin suuremmassa laumassa. Yksin Nelia ei tykkää jäädä, muttei varsinaisesti ole läheisriippuivainen ja pärjää hyvin pari tuntia itsekseen.


Suku: tuontisukuinen

i. Samsheide Nemo

e. Rosebud Emmily


Jälkeläiset:

Ei vielä jälkeläisiä


Päiväkirja:

-


Kilpailut:

Ei vielä kisattu, tavoitteena 40 sijoitusta valjakkoajossa sekä VVJL