Tilojen esittely

Tallit ja tarhat

Suureen pihaan mahtuu kaikkea mahdollista. Siksi tallipihaan päätettiin rakentaa yhden sijaan kolme suurta tallia. Jokainen on aivan uusi ja moderni, niissä on suuret karsinat ja aina siistit käytävät. Kaikki on järjestyksessä ja kaikelle löytyy aina paikka jostain kaapista. Jokaisessa tallilla on 40 karsinaa jaettuna kahdelle käytävälle. Yhdellä käytävällä on siis 10 karsinaa per puoli. Tietysti myös pesuboksit löytyy, samoin muutama käytäväpaikka. Tallin omistaja Layda pyörii jossain päin tallia koko ajan, häneltä voi pyytää aina neuvoa. Laydan takia tallitkin ovat aina siistejä, hän on aikamoinen perfektionisti siisteyden kannalta.

Jokaiselle hevoselle on jaettu toisen hevosen kanssa tarha. Ne eivät koskaan ole yksin tarhoissaan, se olisi aivan luonnotonta. Tarhoissa on puiset, valkoiset aidat,  joiden sisäpuolella on sähköaidat. Näin hevosilla on todella pieni mahdollisuus karata. Lisäksi tarhoista löytyy tietysti suuret, automaattiset juomakaukalot ja kaikille hevosille pallot leikkejä varten.

Laitumelle hevoset pääsevät heti kun heinä on syömäkelpoista ja sitä on tarpeeksi. Hevoset ovat koko kesän laitumella, mutta laitumet sijaitsevat heti tallin vierellä, joten ne voi silti hakea helposti hoidettaviksi tai liikutettaviksi.

Kenttä, maneesi ja maastopolut

Mikä olisi talli ilman kenttää? Siksi Fabellastakin löytyy tietysti kenttä, todella hyvillä estekalustoilla sekä hyvällä hiekkapohjalla. Koska varsinkin talvisin maneesi voi ruuhkautua, kenttä pyritään pitämään talvellakin ratsastuskelpoisena.

Maneesi on todella pitkä, ja sen saakin jaettua kahteen osaan laskeutuvan väliseinän avulla. Näin siellä on mukavampi ratsastaa. Molemmilta pitkiltä sivuilta löytyy peilit, katsomon alta löytyy kouluaidat sekä estekalusto.

Maastopolkuja löytyy vaikka muille jakaa, ja niitä löytyy neljällä eri vaikeustasolla;

Helppo = tasaista maastoa, josta selviää myös varsat

Keskivaikea = melko tasaista maastoa, saattaa sisältää muutaman esteenkin

Vaikea = sisältää epätasaista maastoa ja paljon puita sekä kiviä

Esterata = maasto helppoa tai keskivaikeaa, sisältää satunnaisia esteitä, jotka ovat enimmillään 120cm. Jokaisella esteellä on kiertomahdollisuus.

Henkilökunta

Layda

Layda on tallin omistaja, ja väliaikaisesti myös ainoa tallityöntekijä. Hän on kouluttautunut valmentajaksi niin esteille kuin kouluratsastukseen, mutta osaa myös kengityksen perusasiat. Layda harrastaa poneilla myös agilitya, ja osaa opettaa myös siinäkin. Naisella on lapaluiden kohdalle ylettävät mustat hiukset, ja hän on todella lyhyt. Tallilla hän kulkee käytännöllisissä, mutta tyylikkäissä vaatteissa, muttei kuitenkaan ole mitenkään hienohelma, päinvastoin! Layda rakastaa eläimiä, ja haluaa auttaa niitä kaikin tavoin. Siksi esim. teuraaksi menevät huonot ravihevoset päätyvät usein Laydan koulutettaviksi.

Koko ikänsä maalla, Italiassa asunut Layda muutti Suomeen 20-vuotiaana. Hän perusti hetimiten tallin, ja alkoi rakentaa suurelle pihalle moderneja huipputalleja. Alunperin idea oli ostaa hyviä kilpahevosia, ja perustaa kilpatalli, mutta haaveet vaihtuivat toiseen kun Layda päättikin perustaa ihan tavallisen ratsastuskoulun...